Gluten är ett absolut gift för kroppen och bör undvikas helt!

IMG_3309Igår var jag på föreläsning om gluten i Lund. Hör och häpna! Gluten är ett rent gift. Vi kan inte bryta ner gluten och gluten gör så att vårt tarmludd bryts ner, som i sin tur leder till näringsbrist. Nu tänker du säkert ”detta har jag hört förut” och ”varför bry sig om gluten, det kan väl inte vara så farligt” Jo, det är exakt vad det är. Visste du att gluten finns i dina schampo- balsam och skönhetsprodukter hemma? För ett tag sedan reflekterade jag att det stod ”gluten fritt” på mitt schampo – jag tänkte att det är säkert bara ett ytterligare försäljningsknep då många människor köper fler glutenfria alternativ men nu förstår jag varför. Det finns verkligen gluten i skönhetsprodukter, det är inget jag visste om. Har man celiaki bör man vara mycket uppmärksam om vilka schampo och skönhetsprodukter man använder.

6 av 10 är känsliga mot gluten. Är man känslig mot gluten yttrar det sig OFTAST i magen och symptom kan vara uppsvälld, gasig, förstoppad eller diarré. Men, det är inte alltid det yttrar sig just i magen. Magen hänger ihop med hjärnan. Därför kan man få problem med lederna, hjärndimma, dåligt minne, dålig syn, andningssvårigheter osv.

Lite kort om föreläsaren:

Thomas O’Bryan, internationellt erkänd föreläsare och ledare för workshops med specialitet om glutenintolerans och Celiaki.

Tom O’Bryan brukar beskrivas som en ”Sherlock Holmes för kronisk sjukdom och metaboliska obalanser ur ett funktionsmedicinskt perspektiv.” och är en av världens främsta experter på gluten och celiaki. Som uppskattad föreläsare reser han världen runt och lever för att lära ut de många yttringarna av glutenkänslighet och celiaki, i och utanför tarmen.

Har man känslighet mot gluten eller har sjukdomen celiaki kan man inte endast sluta med gluten. Det blir så klart bättre MEN att läka tarmen är det man MÅSTE göra. Det gör man med kost som innehåller mycket grönsaker, fisk och skaldjur, fetter som kokosolja, olivolja, smör, protein från gräsuppfödda djur samt att hålla sig borta från gluten och processade livsmedel. Att dricka renat vatten är viktigt också.

En person som får cancer, parkinson, diabetes, hjärtattack osv får inte bara sjukdomen helt plötsligt utan sjukdomen är ett resultat av det livet man har levt till den dagen sjukdomen uppstår och den dåliga kosten/gifter som man dagligen har stoppat i sig och den livsstil man har levt. Detta känns ju väldigt hårt att säga men många människor har tappat känslan och instinkten att lyssna på sin egen kropp och dess signaler den ger ut efter att man har ätit något den inte tål. De flesta skönhetsprodukter vi använder i vardagen är fyllda med kemikalier och syntetiska ämnen som går in i huden och påverkar vår hälsa – denna överbelastning som kroppen får utstå,  är det inte svårt att förstå att bägaren kommer att rinna över förr eller senare…

Tecken på gluten intolerans kan vara: huvudvärk, migrän, ont i leder, andningssvårigheter, svarta ringar under ögonen, hjärndimma, trötthet, försvagat immunsystem, oförklarad infertilitet, svår mensvärk, autoimmuna sjukdomar, humörsvängningar, ångest, depression och ADD. Snacka om att vi inte bör äta gluten om gluten kan ge alla dessa sjukdomar och ohälsa.

Barn bör inte äta gluten, det är ett gift! Titta på ditt barns hud när den får i sig gluten, blir det prickigt kanske eller får den torr hud eller får barnet förstoppning? Det kan vara en indikation på en gluten intolerans.. Var uppmärksam och forcera inte deras kropp att ta hand om gluten – det gör ingen som helst nytta utan skapar endast inflammation i kroppen och risk att bli sjuk på lång sikt.

Det fanns flera personer på föreläsningen som hade mycket positiva resultat av att sluta äta gluten. En kvinna vars  svåra PMS besvär hade försvunnit helt efter att hon hade slutat med gluten. En man vars huvudvärk hade försvunnit helt av att sluta med gluten, flera hade fått sin artrit botad efter att ha slutat med gluten. Vad väntar ni på? Ett tips är att sluta äta gluten helt och hållet i 1 -2 månader och se hur du känner dig.

Slut pratat om gluten – för jag kan antagligen hålla på ett tag till då föreläsningen igår var mycket givande och den gav mig mer kött på benen. Min önskan  är att alla yrken som har med att bota och hjälpa andra människor att bli friskare läser på om gluten och testar sina patienter om de har Celiaki eller känslighet mot gluten då gluten verkar bidra till alldeles för många vällevnadssjukdomar.

En Bild som jag uppmärksammade på Facebook i Februari – Jag trodde helt allvarligt att det var ett skämt men så var inte fallet. Den cirkulerade rätt bra på FB. Vart är vi på väg? Tanken var god att ha fika stund med sina kollegor… men hur mår du efter en sån här fika med bullar och kakor i mängder?

IMG_2605Inflammation, inflammation, inflammation….

Läs på om gluten och bilda er en egen uppfattning. Tips på källor nedan,

Lyssna på Tom O’Bryan

Googla ”The Gluten summit”

Läs boken ”GRAIN BRAIN”

105 thoughts on “Gluten är ett absolut gift för kroppen och bör undvikas helt!

  1. Slutade med Gluten och blev 95% bättre vad gäller ledvärk, IBS, prostatit, heomorojder, hjärndimma, ångest.. skulle slutat för länge sen om jag bara visste att jag inte tålde Gluten.. har hållet upp i ca 2 år nu och kommer aldrig äta gluten igen. OBS har testat mig inom skjukvården tidigare i livet, men dessa prover visade inte att jag hade någon allergi mot gluten. Tror att gluten skapar inflammationer i hela kroppen om man är känslig mot det. Inflammationer som är svåra att indikera?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s